Jézus szeret, az életét adta érted

Csütörtök, 2024 Szeptember 19, 03:28

Üdvözöllek Vendég | RSS | Főoldal | | Regisztráció | Belépés

Főoldal » 2013 » Április » 21 » Több ezer indián tért meg
20:22
Több ezer indián tért meg

A matakó és a guarani törzsek korábban nem hallottak az evangéliumról

Több ezer indián tért meg nemrég

Hírek szerint az elmúlt hetekben ezernél több észak-argentínai indián tért keresztény hitre, miután egy törzsfőnök Krisztus-hívővé vált.

A keresztény ébredési mozgalom kiváltója Ramón Juárez, egy matakó (Wichi) indián törzsfőnök élménybeszámolója volt, közölte a „Cruzada a Cada Hogar”, az „Every Home for Christ” keresztény misszió argentin szervezete, aminek célja, hogy az emberek otthonaiba elvigyék az örömhírt, és elvezessék az ott élőket Jézushoz.

A missziós szervezet honlapján ír Juárez törzsfőnök közelmúltbeli megtéréséről: „A Bolíviában élő matakó és a guarani törzsek még soha nem hallottak az evangéliumról,” mesélte az indián főnök honfitársának, Francisco Méndez lelkésznek, aki egyébként a „Cruzada a Cada Hogar” indián misszionáriusa. A népcsoport Argentína és Bolívia határmentén őseik hagyománya szerint él.


A Földanya Teremtője

Méndez lelkész és Juárez törzsfőnök együtt vágtak neki az ország északi részének, ahol mintegy 3 ezer matakó indián lakik. Hosszasan beszélgettek az egyik falu törzsfőnökével, és kiderült, hogy az indián főnök és népe nem akar hagyományaiktól és a Pachamama, azaz a Földanya tiszteletétől elfordulni. Az indián népek legtiszteltebb istensége a nagy Földanya, és abban hisznek, hogy a Pachamama gyümölcsökkel látja el őket, és táplál mindenkit, ezért imádják őt, és szobra előtt mutatnak be áldozatokat.

Méndez misszionárius elmagyarázta a törzsfőnöknek, hogy éppen a Földanya Teremtőjéről akartak nekik mesélni. Ez kíváncsivá tette a falu vezetőjét, és kérte őket, hogy jöjjenek el újra, és saját nyelvükön meséljenek az „új” Istenről. Méndez lelkész hamarosan mintegy 120 egyházközségi taggal ismét a térségbe utazott, különböző falvakat látogattak végig, és hosszú beszélgetéseket folytattak a helyiekkel. Így kezdett hinni ezernél is több matakó indián Jézus Krisztusban. Méndez misszionárius nemsokára hasonló munkához lát a szomszédos Paraguayban is.

A Bibliát több mint 90 éve fordították le az argentínai matakó (Wichi) indiánok nyelvére. Az 1919-ben kezdődött munka 8 dialektust vesz figyelembe.

 

– bcs – (forrás: jesus.ch)

Forrás: Mindennapi közéleti portál

Kategória: Hirek, bizonyságok | Megtekintések száma: 519 | Hozzáadta:: Admin | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Válassz nyelvet

Belépés

Keresés

Főmenü

Almenük

Kijelentések,üzenetek [18]
Rövid üzeneteket, gondolatokat, kijelentéseket olvashatsz Isten Igéjéről.
Hirek, bizonyságok [12]

Kulcsszavak

Hit és meglészen néktek higgyétek hogy mindazt megnyeritek bandaháború David Wilkerson elragadtatás nyomorúság árvizek éhínség földrengések furcsa jelek az égen erkölcstelen szolgálók erkölcstelenség gyönyörpaloták homosexualitás egyetemes világegyház homoszexualitás antikrisztus Bibliai jövendölések hét végső ítélet gyilkosságok 2011.szept.11 keresztényüldözés álljatok ellen az ördögnek bocsáss meg Boko Haram Nigéria iszlám keresztén gazdag család gyülekezet barátod Isten Biblia betegség hívj engem segítségül feltámadt gyógyító győzelem Isten országa Atya élet koronája Fiú Ábrahám kebele Angyalok élet fája halálból életre harsonák Ima és megadja néked szíved kéréseit. Gyönyörködjél az Úrban hit kulcs 15-18 Elmenvén e széles világra hirdessétek az evangéliumot minden Isten szeretete el ne vesszen hanem örök élete legyen. - János 3: hogy az ő egyszülött Fiát adta hogy valaki hiszen ő benne Jézus a Timeus fia Bartimeus Dávid fia Hívd segítségül Jézust és Ő megsegí Az Úr ezt mondja: „...Ami pedig nek azt hozzátok elém és én meghallgato gondolatok üzenet dicséretek Filippi.2/9-11 Efézus 1/19-23 gyógyulás megtérés Dávid és góliát harci fegyferzet Efézus 6/14 békesség evangéliuma a hit csoda üdvösség fejedelemségek hatalmasságok Hitünk tápláléka-tavasz égi tüzeső ámító ez volt az életed elvégeztetett hogyan látod Istent érzelem Szent szellem pünkösd békesség gyógyítás ajándékai csodatévő erők megváltó bűneid Isten Apa áldott halogatás csendesség szeretet

Honlap értékelése

Milyennek találod?
Összes válasz: 47

Látogatói felmérés

Milyen gyakran látogatod az oldalt?
Összes válasz: 43