Jézus szeret, az életét adta érted

Csütörtök, 2024 Szeptember 19, 03:04

Üdvözöllek Vendég | RSS | Főoldal | | Regisztráció | Belépés

Főoldal » 2013 » Április » 26 » Egyre durvább világszerte a keresztényüldözés
20:59
Egyre durvább világszerte a keresztényüldözés
2012-01-08 09:00:00

Több százmillió a szenvedő, életét áldozó hitvalló

Egyre durvább világszerte a keresztényüldözés

Az Open Doors keresztény emberjogi szervezet adatai szerint világszerte fokozódott a keresztényüldözés. A legutóbbi listán 50 ország szerepel, ahol a keresztények helyzete a legválságosabb. A segélyszervezet becslései szerint világszerte több százmillió embert üldöznek keresztény hite miatt.

A keresztények a legjobban üldözött vallási csoport, világszerte négyből három üldözött ember hívő keresztény. A keresztények leginkább azokban az országokban vannak nehéz helyzetben, amelyekben az iszlám az uralkodó vallás. A 2012-es keresztényüldözési jelentés szerint a vallásszabadságot leginkább elnyomó, illetve korlátozó tíz állam közül kilencben a lakosság többsége az iszlám követőjének számít. Közülük öt országban romlott a keresztények helyzete az előző évhez képest, egyben pedig nem változott.


Az áttérőknek a legrosszabb

Észak-Korea továbbra is marad az első helyen, Afganisztán pedig megelőzi Iránt. Az utóbbi évben, Nigériában történt súlyos, keresztények ellen elkövetett erőszak és gyilkossági kísérletek miatt az állam a 23. helyről a 13. helyre került.

Afganisztán (2.), Szaúd-Arábia (3.), Szomália (4.), Irán (5.) és a Maldív-szigetek (6.) azok az országok, ahol a keresztényeknek semmiféle szabadsága sincsen. Először került Pakisztán a top 10-be, miután 2011. március 2-án a kormány kisebbségi ügyekért felelős keresztény miniszterét, Shahbaz Bhattit meggyilkolták, mert kifogásolta a blaszfémia (istenkáromlás) törvényt. Azok az emberek vannak a legnehezebb helyzetben, akik az iszlám vallástól elfordulnak, és más vallás mellett döntenek. A szélsőséges csoportok, a kormány, a falu és még saját családja is üldözi, és elnyomásban részesíti a keresztény hitre áttért embereket.


„Arab tél”

Sokan azt remélték, hogy az „Arab tavasz” (amelynek egyik nagy eredménye volt, hogy a már sok-sok évtizede uralkodó egyiptomi diktátort Hoszni Mubarakot sikerült a népnek elzavarnia) a vallási kisebbségek számára is szabadságot hoz. Ez sajnos nem következett be, inkább az ellenkezője történt, így a mostani helyzetet „Arab télként” emlegetik.

Az egyiptomi keresztényeknek szörnyen kezdődött az új év, amikor Alexandriában robbantásos merényletet hajtottak végre a város egyik kopt keresztény temploma ellen, 21 ember halálát okozva, akik éppen szilveszteri istentiszteletükről távoztak. Amikor februárban, a három évtizede hatalmon lévő Hoszni Mubarak egyiptomi diktátornak le kellett mondania, erősödött az egyiptomiak reménye a szabadság iránt. Hamarosan kiderült azonban, hogy a kisebbségre nem vár tavasz: Február 23-án az egyiptomi hadsereg katonái támadták meg az Anba-Bishoy kolostort, május 7-én pedig szalafista, szélsőséges muszlimok gyújtották fel a kairói St. Mina-templomot. Október 9-én a kairói demonstrációban 24 keresztény kopt halt meg. Emellett szélsőséges csoportok továbbra is fiatal kopt nőket rabolnak el.


Szudán és Nigéria: követelik a sáriát

Az listán néhány ország helyzete egyértelműen megváltozott. Szudán a 19. helyről a 16.-ra jött fel, valamint az említett Nigéria 10 hellyel került előrébb, Egyiptom pedig 4 hellyel. 2011 júliusában kikiáltották Dél-Szudán függetlenségét, megalakult a keresztény többségű független állam. A keresztények Észak-Szudánban azóta egyértelműen elszigetelődtek. Dél-Szudán leszakadása óta több tucat keresztényt öltek meg.

Nigéria továbbra is a legborzalmasabb ország, ami a halálos áldozatok számát illeti. A múlt évben több mint 300 keresztény vesztette életét csupán hite miatt, sokan közülük az áprilisi választásoknál, amikor tiltakozási hullám söpört végig Nigéria főként muszlimok lakta részében a keresztény elnök, Goodluck Jonathan választási győzelme miatt. 2009 óta szélsőséges iszlám csoportok több mint 50 templomot égettek fel, és szándékosan 10 lelkészt öltek meg. A Boko Haram iszlamista szekta az iszlám törvénykezést, a sáriát akarja bevezetni egész Nigériában, tehát a keresztények lakta déli területeken is.


Észak-Korea továbbra is első

Észak-Korea szomorú rekordot tart: már tízedik éve vezeti a listát, az emberi jogi központ jelentése szerint itt üldözik a legkegyetlenebbül a keresztényeket. Az embereknek Észak-Korea első kommunista elnökét, Kim Il Sung-ot és nemrégiben elhunyt fiát, Kim Dzsong Il-t istenként kell imádniuk. Mindenkit automatikusan elnyomnak, aki „más istent” követ. Becslések szerint 50.000-70.000 keresztényt tartanak munkatáborokban fogva. Az Open Doors szervezet információi szerint azonban annak ellenére, hogy a hívőket folyamatosan üldözik, munkatáborokba kényszerítik, valamint számos esetben halálra is ítélik, a kereszténység lassan, de biztosan növekedik.

Kínában tavaly mintegy 80 millió keresztényt üldöztek, akiknek a legnagyobb része továbbra sem gyakorolhatja szabadon vallását. Kína a 16. helyről a 21-re csúszott, nem azért, mert javult a keresztény vallásúak helyzete, hanem mert más országokban jelentősen romlott.

 

-bcs-
(forrás: welt.de, livenet.ch)

Kategória: Hirek, bizonyságok | Megtekintések száma: 458 | Hozzáadta:: Admin | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Válassz nyelvet

Belépés

Keresés

Főmenü

Almenük

Kijelentések,üzenetek [18]
Rövid üzeneteket, gondolatokat, kijelentéseket olvashatsz Isten Igéjéről.
Hirek, bizonyságok [12]

Kulcsszavak

Hit és meglészen néktek higgyétek hogy mindazt megnyeritek bandaháború David Wilkerson elragadtatás nyomorúság árvizek éhínség földrengések furcsa jelek az égen erkölcstelen szolgálók erkölcstelenség gyönyörpaloták homosexualitás egyetemes világegyház homoszexualitás antikrisztus Bibliai jövendölések hét végső ítélet gyilkosságok 2011.szept.11 keresztényüldözés álljatok ellen az ördögnek bocsáss meg Boko Haram Nigéria iszlám keresztén gazdag család gyülekezet barátod Isten Biblia betegség hívj engem segítségül feltámadt gyógyító győzelem Isten országa Atya élet koronája Fiú Ábrahám kebele Angyalok élet fája halálból életre harsonák Ima és megadja néked szíved kéréseit. Gyönyörködjél az Úrban hit kulcs 15-18 Elmenvén e széles világra hirdessétek az evangéliumot minden Isten szeretete el ne vesszen hanem örök élete legyen. - János 3: hogy az ő egyszülött Fiát adta hogy valaki hiszen ő benne Jézus a Timeus fia Bartimeus Dávid fia Hívd segítségül Jézust és Ő megsegí Az Úr ezt mondja: „...Ami pedig nek azt hozzátok elém és én meghallgato gondolatok üzenet dicséretek Filippi.2/9-11 Efézus 1/19-23 gyógyulás megtérés Dávid és góliát harci fegyferzet Efézus 6/14 békesség evangéliuma a hit csoda üdvösség fejedelemségek hatalmasságok Hitünk tápláléka-tavasz égi tüzeső ámító ez volt az életed elvégeztetett hogyan látod Istent érzelem Szent szellem pünkösd békesség gyógyítás ajándékai csodatévő erők megváltó bűneid Isten Apa áldott halogatás csendesség szeretet

Honlap értékelése

Milyennek találod?
Összes válasz: 47

Látogatói felmérés

Milyen gyakran látogatod az oldalt?
Összes válasz: 43